FANFARE CRESCENDO RATUM

Fanfare

Het fanfare orkest  telt op dit moment ruim 60 leden. In de overwegend goed bezette secties zie je de weerspiegeling van de diversiteit van leeftijd. Tussen de gevorderde en al ietwat oudere muzikant vind je de jeugd. Alhoewel het ledenaantal in de afgelopen tien jaar is teruggelopen is het aantal de laatste jaren weer stabiel.

Het orkest repeteert op de dinsdagavond in gebouw Emma te Ratum van 20.00-22.15 uur. Het repertoir is heel verschillend en het repetitiewerk hangt altijd samen met het eerstvolgende optreden.

Voorjaarsconcert

Eén van de vaste optredens van de Fanfare  is het “voorjaarsconcert “.

Een concert waarbij vaak passend binnen een thema lichte muziek word gecombineerd met het wat “zwaardere (veelal technischer) fanfare werk.

Afhankelijk van het thema word er wel of niet met gastoptredens gewerkt. En waar de gasten in het verleden vaak ook Winterswijkse roots hadden ( Con Amore, Mannenkoor) word er nu ook verder gekeken.

Midzomerconcert

Het midzomerconcert begon als een klein concertje om daarna met elkaar een vakantieborrel te nuttigen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een concert waarbij een ieder die muziek maakt bij de veeniging zich presenteert. De jeugd van het instapjaar, de samenspeelgroep, de slagwerkgroep , het lego en fanfare orkest. Altijd op een prachtige locatie in één van buurtschappen Ratum , Henxel op Huppel.

Kerstcconcert

2e kerstdag om 11.00 uur start het inmiddels traditionele kerstconcert. Een koffieconcert, lichte muziek passend in de tijd van het jaar – sfeervolle kerstmuziek afgewisseld met mooie nummers in serene sfeer. Altijd in gebouw Emma te Ratum. De zaal gevuld met de vaste aanhang, jong en oud zorgen voor een prettige aanvulling van dagen vol van samenzijn en gezelligheid.

Concours

Vanaf de oprichting is Crescendo al aangeslo­ten bij de KNFM: Koninklijke Nederlandse Fede­ratie van Muziekverenigingen.

O.l.v. Dirigent Hugo Klein Severt heeft het orkest de opmars gemaakt binnen de verschillende divisies van de KNFM. 

Hoogtepunten met betrekking tot concoursen waren het deelnemen aan een topconcours (3x).

1e keer haalde de fanfare een degelijke eerste prijs, maar 2x werd de fanfare landskampioen, waarbij de 2e  keer extra bijzonder was omdat dit in het jubileumjaar  was. (1996) .

Deelname aan een concours moet volgens de regels 1x in de vijf jaar. Crescendo komt op dit moment uit in de 2e divisie. Haar laatste concours deelname was november 2013 waar zij na 7 jaar voor het eerst weer mee deden en met 83.25 punten een hele mooie 1e prijs haalde.

 

Straatconcert

Daar komen we aan. Herkenbaar aan het Crescendo blauw. Niet alleen op onze concerten laten we ons zien en van ons horen.

De straten kleuren blauw als we de vaste optochten lopen: 

  • School en Volksfeest HHD
  • Winterswijks Volksfeest
  • Ratums feest