FANFARE CRESCENDO RATUM

Muzikale leiding

Erik Kluin

September 2011 start al muzikale leider Erik Kluin bij Fanfare Crescendo Ratum.
Ondanks zijn nog jonge leeftijd , toen 32, al een indrukwekkende muzikale carriere.
In eerste instantie dirigeert Erik alleen het Fanfare orkest, maar als in oktober 2013 het Lego orkest op zoek moet naar een nieuwe muzikale leider neemt Erik per 01-01-2014 ook daar de dirigeer stok  over.

Wie is Erik Kluin

Erik Kluin, woonachtig in Apeldoorn, werd op 18 Oktober 1979 te Ugchelen geboren en begon zijn muzikale loopbaan op zijn 8e jaar bij de plaatselijke harmonie.
Na het behalen van zijn A-examen op saxofoon stapte hij over op trombone en kreeg les via de muziekschool te Apeldoorn van Bart van den Brink en behaalde daar zijn muziekdiploma's.

Op zijn zestiende werd Erik als 1e trombonist aangenomen bij het Trompetterkorps Bereden Wapens, een beroepsfanfare van de Koninklijke Landmacht, waar hij tot 2002 gespeeld heeft.
In deze periode ging hij tevens studeren aan het conservatorium van Arnhem met als hoofdvak klassiek trombone bij Jilt Jansma, een studie die hij 2005 succesvol afsloot.

Hij volgde masterclasses bij o.a. Christian Lindbergh en het Meridian Arts Ensemble en speelde o.a. bij Het Gelders Orkest, het nationaal jeugd harmonieorkest, het nationaal jeugd fanfareorkest, het Gelders fanfare orkest en bij verschillende ad hoc symfonie orkesten.
In 2005 is Erik cum laude afgestudeerd aan het conservatorium Zwolle waar hij HaFaBra directie studeerde. Hij kreeg daar les van Tijmen Botma en Alex Schillings.

Erik is trombonedocent bij verschillende muziekverenigingen. Daarnaast is hij als dirigent verbonden aan enkele  fanfares en brassbands , te weten± Crescendo Ratum en 'OBK' Westervoort, Kunst naar Kracht de Goorn  en  KNA Lunteren.

 

Henrike Oonk – van der Veer 

Henrike Oonk - van der Veer (1985) is geboren en getogen in Winterswijk. Sinds 2002
geeft ze trompet-, cornet- en bugellessen en in 2006 heeft ze haar diploma ‘Docent Muziek’ behaald aan het conservatorium te Enschede.

Sindsdien ben is ze op diverse scholen, een muziekschool en voor verschillende muziekverenigingen aan het werk geweest als docente muziek, docente culturele kunstzinnige vorming, docente algemene muzikale vorming, docente klein koper en als dirigente van samenspeelgroepjes en leerlingenorkesten.
In mei 2014 heeft Henrike een eigen muziekpraktijk (muziekpraktijk ‘de Klankmolen’) opgericht.      

Henrike heeft sinds september 2009 het samenspeelgroepje onder haar hoede. Daarnaast heeft ze het programma ontwikkeld voor de ‘minicursus muziek maakt je slim’ en het daarop volgende ‘instapjaar’. De minicursus en kennismakingslessen in groep 5 op basisschool ‘t Waliën zijn inmiddels jaarlijks terugkerende projecten die Henrike met veel plezier leidt.  

Tjomme Oonk

Tjomme Oonk heeft de leiding van de slagwerkgroep overgenomen in 2012.  Tjomme zelf speelt al geruime tijd bij de slagwerkgroep, ook is hij slagwerker bij het orkest van Excelsior. Tjomme kan zowel gestemd als ongestemde slagwerkinstrumenten bespelen.

Naast de slagwerkgroep geeft hij ook les aan de jongste jeugd die de minicursus “muziek maakt je slim” volgt op basisschool ’t Waliën.