FANFARE CRESCENDO RATUM

Slagwerkgroep

Het jongste onderdeel binnen de vereniging is de slagwerkgroep. September 2007 werd deze opgericht. Reden hiervoor was de toename van het aantal slagwerkers . Natuurlijk  konden ze meespelen in de samenspeelgroep (de opstap naar het Lego orkest ).

Maar de leerwens lag iets anders.

Danny Oonk werd benaderd om de muzikale leiding op zich te nemen. Dat bleek direct een schot in de roos. De heren oefenden iedere vrijdagavond met veel plezier.

Traditioneel slagwerk werd afgewisseld met modern slagwerk waarbij kliko’s, handen en voeten werk soms niet ontbraken.

I.v.m. zijn werkzaamheden moet Danny stoppen. In Kevin Tolkamp, op dat  moment studerend aan het conservatorium, vond de slagwerkgroep een goede opvolger. Kevin nam naast de muzikale leiding ook een deel van de lessen op zich. Tevens was hij de grondlegger (op  inhoud)  van de eerste mini cursus “muziek maakt je slim “ op slagwerk.

Inmiddels staat als muzikaal leider Tjomme Oonk voor de groep. Ook in hem heeft de slagwerkgroep een gedreven muzikaal leider met moderne frisse ideeën.

De slagwerk groep heeft een wisselend aantal vaste optreden, veelal in combinatie met concerten van Fanfare of Lego orkest.

Foto concert Two sides of music april 2013